Interrail togruter

Hvordan du rejser fra A til B.
Vigtige rejseruter forklaret.

Hjemmeside > Interrail togruter

Lær, hvordan du rejser fra A til B

På nogle Interrail-ruter skal du have en pladsreservation. Det samme gælder for nattog. Der er ofte mulighed for at undgå tog, der kræver reservation. Det kan se udmattende ud til at begynde med, men når du har læst de følgende eksempler, vil tågen lette sig.

Jeg anbefaler, at du tjekker en rute på følgende måde:

  1. Søg efter en togforbindelse i et køreplanværktøj.
    Det kan du f.eks. gøre i Interrail-appen. Den viser dig, om der er et tog, der kræver reservation på den ønskede forbindelse.
    Deutsche Bahns køreplanoplysninger i kombination med oplysningerne om togtyper på rail.cc er også gode. Lidt erfaring er dog nyttig her.
  2. Hvis du får vist tog, der kræver reservation, kan du bruge Deutsche Bahn-værktøjet til at forsøge at oprette en anden rute. Søg efter etaper – ikke hele ruten. Ved at fravælge togtyper og tilføje omveje.
  3. Køb pladsreservationer: Mange reservationer kan købes direkte i Interrail-appen. Du kan også følge vejledningen på rail.cc, da jernbaneselskaberne ofte sælger reservationer direkte.

Vigtigt: du må ikke fortvivle. Der er altid muligheder, som du måske ikke ser ved første øjekast, men det er det, jeg er her for. Lad os nu gennemgå et par eksempler.

Fred

Hej, jeg hedder Fred. Specialisten for Interrail-ruter. Jeg forklarer, hvordan du kan rejse let på de vigtigste ruter. Undgå ekstraomkostninger. Præcis udtænkt. Det er derfor, de kalder mig Interrail Nerd.

Amsterdam til Paris

På togruten fra Amsterdam til Paris kan du rejse meget hurtigt med det direkte Thalys-tog. Dog koster pladsreservationer op over 20 euro. Intercity regionaltog er gratis, men rejsetiden er dobbelt så lang.

Tidsplan for tog

Med det direkte Thalys-tog

Amsterdam fra 09:15
Paris ankommer 12:39

 

UDEN pladsreservation

Amsterdam fra 10:28
Antwerpen ankommer 12:16

Antwerpen fra 12:25
Charleroi Sud ankommer 14:06

Charelroi Sud fra 14:35
Maubeuge ankommer 15:23

Maubeuge fra 15:42
Paris Nord ankommer 17:41

Detaljer

Krav om reservation:
JA til den hurtige forbindelse.

Togtype med reservationspligt:
Thalys

Køb reservation på
Interrail.eu
ACPRail
B-Europe

Rejsetid MED reservation:
3:25 timer

Omkostninger:
2. klasse: ca. 20 EUR
1. klasse: ca. 30 EUR

Rute UDEN reservation:
JA er muligt.

Rejsetid UDEN reservation:
7:15 timer

Paris til Barcelona

Fra Paris til Barcelona kan du tage et direkte TGV-tog. Du skal dog have en dyr pladsreservation. En mere interessant mulighed er at tage nattoget fra Paris til Latour de Carol, midt i Pyrenæerne. Herfra kan du tage regionaltoget til Barcelona.

Tidsplan for tog​

Med direkte TGV-tog

Paris Gare de Lyon fra 10:14
Barcelona Sants ankomst 16:54

 

PRICELESS med nattog

Paris Austerlitz fra 21:14
Latour de Carol ankommer 09:12

Latour de Carol fra 10:44
Barcelona Sants ankommer 13:54

Detaljer

Krav om reservation:
JA til den hurtige forbindelse.

Togtype med reservationspligt:
TGV

Køb reservation på
Interrail.eu
ACPRail
på en station i Frankrig eller Spanien

Rejsetid MED reservation:
6:40 timer

Omkostninger:
2. klasse: ca. 30 EUR
1. klasse: ca. 45 EUR

Billig rute med nattog:
JA via Latour de Carol
Reservation: Sæde for 10 EUR / couchette fra 22 EUR

Rejsetid med nattog:
17 timer

Hvad er en Interrail-billet?

Interrail er et togpas, der giver dig mulighed for at rejse i 33 europæiske lande. Én billet til alle lande. Enkel og fleksibel.

Interrail fås i forskellige versioner: til en kort tur gennem Europas hovedstæder. Eller til en månedlang rejse fra nord til syd og fra øst til vest. Du kan finde alle billetvarianter på denne oversigtsside.

Bemærk venligst:

  • Nogle tog kræver en ekstra sædereservation. Der er normalt tale om højhastighedstog. Dette kan dog ofte undgås. Fred vil forklare, hvordan det fungerer.
  • i et nattog skal du reservere din soveplads eller dit sæde, men til gengæld sparer du natten på et vandrehjem eller et hotel.
  • Interrail er ikke gyldigt i det land, hvor du bor. Du har dog én gratis udgang (udadgående) og én gratis indgang (indadgående). Til transit kan du f.eks. bruge jernbaneselskabernes sparebilletter.

Hvor kan man købe Interrail ?

Du kan købe Interrail direkte på det officielle Interrail-websted. Du kan få din Interrail-billet som en mobilbillet i Interrail-appen. Enkel og sikker.

I hvilke lande er Interrail gyldigt ?

Østrig, Belgien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Kroatien, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Irland, Irland, Italien, Kosovo, Letland, Litauen, Luxembourg, Makedonien, Monaco, Montenegro, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Tyrkiet, Tyskland og Det Forenede Kongerige.

DK | DE | EN | ES | FI | FR | IT | PL | SE